Hálózatfejlesztés

Házon belüli eszközök

Ahol internet elérés van ott megtalálhatóak a csomóponti hálózati eszközök. Ezeket az eszközöket mind a sebesség, mind pedig biztonsági szempontból érdemes időnként felülvizsgálni és az auditnak megfelelő fejlesztési lépéseket időben elkezdeni.

Hálózati audit

Kerüljön képbe!

Egy audit egyenlő egy teljes mértékű felméréssel. Kollégáink részleteibe menő kimutatással prezentálják Önnek a hálózata jelenlegi állapotát és a megoldási javaslatokat.

Hálózati eszközök szeparálása

Többszintű védelmi vonalak felállítása!

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy amikor egy hálózat kellően nagyra duzzad akkor megfelelő struktúrárával alakuljon ki a hálózat nem pedig az "oda dugom ahol van hely" alapon. Mert ha nem így történik és akár egy apró porszem kerül a gépezetbe, ami nem oda illik akkor könnyedén mindent is a feje tetejére állíthat. Míg, ha megfelelő körültekintéssel rendszerezetten szegmentált hálózatnak jó esélyel egy időben csak egy apró szegmensét lehet tönkretenni. Ehhez természetesen sokszor igény a megfelelő technológiai szinttel rendelkező eszközök is, de ezek az eszközök már könnyedén oldanak meg olyan szituációkat is, hogy amennyiben alattuk lévő hálózati szegmensben történő esemény hatására védve a hálózatot megszünteti a hálózat más komponenseivel történő kommunikációt védve így a teljes rendszert.

Belső ellenség

Ahonnan a legkevésbé várnánk!

Közintézményi hálózatoknál találkoztunk olyan esettel amikor a teljes hálózatot kellet megvédeni 1-2 személytől, akik akár fizikai akár szoftveres támadást indítottak a teljes ökoszisztéma ellen. Ezen személyek kiszűrése és megtalálása akár hosszabb folyamat is lehet, de mindenképpen nagy segítséget adnak a megfelelően beállított és kezelt napló rendszerek.

Nagyvállalati eszközök SOHO környezetben

Optimalizálás, költségcsökkentés, hatékonyság!

Sokan tévedésben élnek azt illetően, hogy egy hálózati eszköz csak akkor nyújthat megfelelő teljesítményt ha kellően nagy, nehéz és márkás. Manapság a fizikai képesség egy nagy szűk keresztmetszete a hálózati eszközöknek. Mivel a munka nehezét a szoftver végzi. Ennek megfelelően egy jól beállított alacsonyabb költségű eszköz tudja ugyan azt nyújtani, mint a nagyok. Itt pedig egy pillanatra meg kell állni és végig gondolni. Mi érheti meg jobban nagyon drága eszközök vásárlása vagy megbízni egy olyan céget, aki megfelelő szaktudással az alacsonyabb költségvetésű eszközökből is ki tudja hozni a színvonalat így a magas az eszköz beszerzési díjjak csökkenek.

Ezen példák töredékei, hogy mindennapokban milyen esetekkel találkozunk de egy folyamatosan fejlődő cégként szeretjük a kihívásokat. Hálózattal kapcsolatos kérdésekkel is forduljon felénk bizalommal.

Vegye fel velünk a kapcsolatot bátran!

0
0
0
0
0