Asztali alkalmazás

Bevezető

Legyen közelebb a felhasználóhoz!

Asztali alkalmazásokra jellemzően egyre ritkábban van szükség. Ennek oka az egyre gyorsabb internetelérés, melyből egyenesen következett a webes platform robbanásszerű fejlődése. Ebből adódóan háttérbe szorultak az asztali alkalmazások, de továbbra is egy fontos megvalósulási forma maradt. Mindenekelőtt javasoljuk az ügyfél számára, hogy fontolja meg a webes technológia adta lehetőségeket. Csak kifejezetten célirányos és indokolt projektek esetében javasoljuk az asztali alkalmazások megvalósítását.

Mikor érdemes asztali alkalmazást készíteni?

Próbálta már asztalon?

Jellemzően akkor lehet szükség ilyen alkalmazásra, mikor kénytelenek vagyunk kilépni a böngészők korlátaiból. Továbbá egy asztali alkalmazást - természetétől függően - nehezebb frissíteni minden kliensnél. Ilyen lehet például egy szoftver, ami vizsgálja a mindennapos felhasználói tevékenységeket és rögzíti azokat.

Hatékonyság

Amikor a helyi teljesítmény az első!

Előfordulhat, hogy a megrendelőnek olyan üzleti igénye van, melyhez szükséges a minél gyorsabb számítási teljesítmény. Ennek elérése érdekében jobb megoldás lehet egy helyi asztali alkalmazás. Előfordulhat, hogy az adatokat és a számításokat nem szeretné az ügyfél egy szerveren tárolni vagy ott elvégezni.

Individuális alkalmazás

Offline is lehet hatékony!

Bizonyos esetekben nincs igény vagy lehetőség a megfelelő hálózati elérésre. Ekkor megfontolandó, hogy egy asztali alkalmazás végezze el a szükséges folyamatokat. Ilyen alkalmazás lehet például egy gyártást segítő szoftver, amely a gyártósor mellett elhelyezett gépen segíti a pontos és hatékony munkavégzést.

Vegye fel velünk a kapcsolatot bátran!

0
0
0
0
0