Szoftverfejlesztés

Általános szoftverfejlesztés

Amennyiben Ön már meghatározta üzleti problémáját, állunk rendelkezésére a közös megoldás érdekében!

Legyen szó bármilyen platformról mi gondoskodunk róla, hogy az Ön elképzeléseit a legideálisabb és a legmegfelelőbb technológiai építőkockák támogassák. Nem csak a kezdetleges verziót tartjuk szem előtt. Természetesen hosszútávú megoldásokat kínálunk mindenki számára.

Továbbfejlesztés

Már meglévő projekteket is tovább fejlesztünk igény szerint. Fontos megemlíteni, hogy korábbi, ismeretlen munkák esetében - különösen, mikor mások által létrehozott alkalmazásról van szó - egy programozói és környezeti felmérést kell elvégeznünk a minél pontosabb ár meghatározása érdekében. Ezen túl ez az audit segítséget nyújt a garancia vállalás kiterjedésének meghatározására is.

Az ügyfél igényének és az audit eredményének függvényében érdemes megkülönböztetni a meghatározott kiindulási pontú és végeredményű projektet a lazább, rugalmasabb (agilis) módszertanokat követő együttműködéstől. Ez utóbbi esetre a havidíjas üzemeltetésű konstrukciók valósabb megoldást jelentenek.

Korábbi projektek fejlesztésének átvétele esetében különböző faktorok befolyásolják az árképzést.

Alkalmazott platformok és technológiák kora

A szóban forgó projektek többsége sok éve került lefejlesztésre. Mindazonáltal előfordulhat, hogy az ügyfél igényt tart a szoftver kiegészítésére, karbantartására. Azonban régebbi, nem karbantartott szoftverek esetében könnyedén előfordulhatnak biztonsági kockázatok. Továbbá fontos megemlíteni, hogy a folytonos karbantartás nem csupán a biztonságot növeli, sok esetben jobban optimalizálttá teszi a szoftvert, ezzel kevesebb erőforrással is beérve. Így pedig végső soron költségcsökkentést eredményezve a vállalkozás vagy vállalkozó számára.

Üzleti probléma formája és mélysége

Szintén fontos faktorát képezi az árszabásnak az aktuális üzleti probléma mibenléte. Jellemzően minél specifikusabb üzleti tevékenységet fed le egy szoftver annál összetettebb elvárásokat támasztanak a megrendelők a programozók felé.

Napjainkban a legmegfelelőbb módja egy szoftver elkészítésének, ha a szoftvert fejlesztő csapat tagjai megismerkednek az üzleti problémával, bizonyos esetekben és mélységben pedig a szükséges szakmával, szakterülettel. A megfelelő kompetenciát elsajátítva így biztonságosabb és kevesebb idő a szoftvert lefejleszteni.

Ehhez azonban szükség van egy szakemberre, akitől a fejlesztői csapat emberei képesek a megfelelő szaktudást elsajátítani.